Topps Heritage 2012 Dual autograph Ernie Banks & Starlin Castro

In deze editie neem ik een kaartje van Ernie Banks en Starlin Castro onder de loep, het kaartje is gesigneerd door beide (oud-)spelers van de Cubs.

Het kaartje komt uit de Topps Heritage serie van 2012. De foto’s op de Heritage kaartjes hebben altijd een beetje een getekende uitstraling. Ook is het frame van de Heritage kaartjes van wat 50 jaar daarvoor op de normale Topps series zat. Van het kaartje zijn maar 25 afdrukken gemaakt en degene in mijn bezit is daar nummer 12 van. Het nummer van het kaartje is RODA-BC, dit staat voor: real one dual autographs-Banks Castro. Alle kaartjes in deze “real one dual autographs” serie bevatten een goede speler van nu en een goede speler van vroeger.

Ernie Banks, geboren in 1981 in de plaats Dallas, speelde van 1953 tot 1971 als eerste honkman en korte stop voor de Chicago Cubs. Voordat hij in de Cubs organisatie speelde heeft hij twee jaar in het leger gewerkt, hij liep hier een knie blessure op die later in zijn carrière zorgde voor de switch van korte stop naar eerste honk. In de Baseball Hall of Fame zul je Ernie ook vinden. Hij heeft 14 keer meegedaan aan de All-Star game, was twee keer meest waardevolle speler van de National league, had 2 keer de meeste homeruns en rbi’s in de National league en won een keer de Gold glove award (als korte stop).

Starlin Castro, geboren in 1990 in de Dominicaanse Republiek, is de korte stop van de Chicago Cubs sinds 2010. In zijn Minor League carrière heeft hij in de All-Star Future Game gespeeld. Hij heeft ook drie keer meegedaan aan de Major League All-Star game en had in 2011 de meeste honkslagen van de National League, hij was de jongste speler ooit om dit te bereiken met een leeftijd van 21 jaar. In Starlin’s  eerste slagbeurt in de Major League sloeg hij een homerun met twee man op de honken. Starlin was de eerste Major League speler die was geboren in de 1990’s. Defensief is Starlin ook zeker niet slecht met een fielding percentage van .963 over zijn volledige carrière

.voorkantachterkant

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s